Home Regional DNA, invitat să ia în brațe Monumentul Marii Uniri!

DNA, invitat să ia în brațe Monumentul Marii Uniri!

0 0

 

Sculptorul Florin Codre declară, potrivit unei agenții de presă, că nu vrea să livreze la Arad Monumentul Marii Uniri, pentru care a încasat 10 milioane de lei de la Ministerul Culturii. Potrivit ziarului România Liberă, „sculptorul, obligat de Tribunalul Bucureşti încă din 2015 să transporte şi să amplaseze în Arad lucrarea artistică, declară acum că nu ştie dacă va mai face asta, pentru că la zece ani de la semnarea contractului cu ministerul lucrurile ”s-au schimbat” în România.”
Înțeleg că Florin Codre face pe supăratul fiindcă nu îi place amplasamentul de la Consiliul Județean. Dacă este adevărat, este un caz pentru DNA. Omul acesta a fost plătit și refuză să aducă produsul pentru care a încasat 10 milioane de lei de ani de zile?! Așa, că nu are el chef?! Chiar își poate bate joc oricine de statul român, de banii publici, de simbolurile naționale, de cel mai important moment al istoriei noastre naționale?
Contactat de News.ro, sculptorul Florin Codre – care a pierdut definitiv un proces cu Ministerul Culturii şi a fost obligat de instanţă să transporte şi să amplaseze monumentul în Arad, conform contracului – a declarat că este din nou în litigiu cu ministerul şi nu ştie ce se va întâmpla cu monumentul. Artistul spune că prevederile din contractul semnat în 2007 nu mai sunt valabile astăzi.
”Ministerul e dat în judecată de către mine pentru că acel contract pe care îl are cu mine s-a făcut acum două zeci de mii de ani, lucrurile s-au schimbat, locul s-a schimbat (de amplasare – n.r.), totul s-a schimbat şi aşa mai departe. Da? Nu se poate aplica un contract făcut acum zece ani pentru situaţia din România de astăzi”, a spus Codre.
Nu știu alții cum sunt, eu unul însă nu aș tolera așa ceva. Mi se pare o sfidare, un cinism revoltător! Repet: este un caz flagrant pentru DNA, fiindcă plătim greu mofturile unui artist care umilește nu numai un oraș, ci sărbătoarea cea mai importantă a țării!

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.