Home Eveniment Dăncilă, tragi-comedia de care nu mai ai puterea să râzi

Dăncilă, tragi-comedia de care nu mai ai puterea să râzi

0 0
Mă gândesc la drama experților pe imagine publică angajați să lucreze pentru Viorica Vasilica Dăncilă. Este evident că încearcă, foarte corect, să îi creeze un profil de premier ferm, hotărât, stăpân pe situație și care știe ce vrea. Asta răzbate din textul scris al declarațiilor sale. Din recitarea declarațiilor de către Vasilica Dăncilă răzbate însă o modestie intelectuală cutremurătoare, nestăpânirea conceptelor, gafe de copil necitit, o erudiție de chiulangiu.
Înțelegi că țara este pe mâna unora care au împins-o în față pe această duduie să poată lucra în spatele ei liniștiți, indiferent de prestația rușinoasă a premierului României?
Înțelegi că pentru cei care o susțin pe Vasilica Dăncilă nu contează că fac zilnic de râs instituția premierului, că doamna învață maniere diplomatice în direct de la oaspeții de rang înalt care îi corectează stângăciile în mod public?!
Înțelegi că PSD este gata să iasă în stradă pentru susținerea acestui prim-ministru nu pentru că este mândru de Dăncilă sau pentru că ar fi dovedit competențe nebănuite, ci fix invers, fiindcă și-a găsit în ea un paravan neconflictual și docil, care nu deranjează șustele șefilor de la partid?
Niciodată instituția prim-ministrului nu a fost într-o astfel de criză de imagine și autoritate ca acum, nici măcar atunci când postul era uzurpat de niște ticăloși  până în măduva oaselor. Și poate niciodată instituțiile fundamentale ale României nu ai fost într-o asemenea criză. Niciodată instituția prim-ministrului nu a însemnat atât de puțin ca astăzi, când este redusă la o tragi-comedie sinistră. Nici măcar nu poți râde de Dăncilă, ci te întristează.
Mă gândesc la drama experților pe imagine publică angajați să lucreze pentru Viorica Vasilica Dăncilă. Ea reflectă drama României condusă de păpușarii din spatele doamnei Vasilica… drama unei țări acaparate de oameni lipsiți de scrupule, gata să facă orice pentru ei, împotriva tuturor celorlalți…

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.