Home Eveniment Contractarea de servicii sociale noi, stopată pentru o perioadă

Contractarea de servicii sociale noi, stopată pentru o perioadă

0 0

 

 

Consiliul Judeţean Arad este nevoit să stopeze pentru o perioadă deschiderea de noi contracte pentru ONG-uri, cele actuale rămânând în vigoare.

Consiliul Judeţean a iniţiat demersuri către Ministerul Muncii pentru a primi de la Bugetul de stat sumele pe care instituţia le alocă pentru această destinaţie, având în vedere faptul că în domeniul asistenţei sociale o parte din fonduri sunt virate ulterior de la Bugetul de stat, dacă activitatea se desfăşoară prin Direcţia de Asistenţă Socială, iar dacă se desfăşoară prin servicii de contractare, acestea trebuie asigurate din Bugetul judeţului.

          „Este inadmisibil. Aradul este un promotor al contractării de servicii sociale de peste 10 ani, un susţinător al ideii de diversificare de servicii sociale şi încurajarea activităţilor desfăşurate de către ONG-uri. Din cauza faptului că Guvernul ne-a luat 45 de milioane de euro, Consiliul Judeţean nu poate să susţină o asemenea cheltuială, să încheie noi contracte de servicii sociale, deşi ne dorim acest lucru”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.