Home Eveniment Anchetă a ITM Arad la firma la care lucrau muncitorii morți în accidentul din...

Anchetă a ITM Arad la firma la care lucrau muncitorii morți în accidentul din județul Neamț

0 0

O echipă de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad face verificări, joi, la firma la care erau angajați cei nouă muncitori morți în accidentul din județul Neamț, inspectorii descoperind că, în total, 23 de persoane lucrau fără forme legale la plantat de puieți într-o pădure.

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, Ecaterina Isac, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de control se află, la ora transmiterii acestei știri, în localitatea Petriș, la un punct de lucru al unei societăți cu sediul în județul Timiș, la care erau angajați cei nouă muncitori morți în accidentul din județul Neamț.

“Noi ne-am autosesizat în momentul în care am aflat de accidentul urât din Neamț, pentru că singurul supraviețuitor a declarat că veneau din județul Arad de la muncă. Muncitorii au lucrat în localitatea Petriș, din județul Arad, la plantat de puieți pentru o societate cu sediul în județul Timiș, cu punct de lucru în Arad. O echipă de control de la ITM Arad s-a deplasat la Petriș pentru a vedea locul unde au lucrat persoanele respective. În total, au fost în jur de 23 de muncitori, iar la ora actuală, din toate verificările, nu am tras concluzia că ar fi avut vreo formă legală de angajare, deci se pare că ei lucrau la negru. Muncitorii plantau puieți pentru o societate care deține o suprafață de pădure în zona Petriș, cu sediul în județul Timiș”, a afirmat Ecaterina Isac.

Potrivit reprezentanților ITM Arad, în cazul în care se va dovedi că cei peste 20 de muncitori, printre care și cei zece aflați în microbuzul care a căzut în râul Bistrița, lucrau fără forme legale, firma riscă o amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană angajată „la negru”.

“Controlul este în derulare, s-au ridicat primele documente de la persoanele găsite la punctul de lucru al societății”, a mai precizat Ecaterina Isac.

Nouă persoane au murit în judeţul Neamţ, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în canalul de fugă al râului Bistriţa.

10 persoane se aflau în total în duba care a plonjat, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, bilanţul final indicând nouă morţi şi un rănit, aflat la spital, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.