Home Regional Încă o batjocură a statului împotriva Aradului!

Încă o batjocură a statului împotriva Aradului!

0 0

Statul român își bate joc încă o dată de județul Arad! Mii de persoane de pe Valea Mureșului s-au trezit peste noapte că o companie de stat, CFR Călători, a desființat TOATE cursele de tren ale muncitorilor și elevilor navetiști! Motivul: lucrările la calea ferată de mare viteză!
Pentru localnici situația este de-a dreptul dramatică. Primarul comunei Petriș, Irina Onescu, a arătat într-o declarație amploarea acestei drame: „Având în vedere demararea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare de pe Valea Mureșului, mai multe curse CFR au fost sau urmează să fie anulate pe măsură ce lucrările avansează, pentru o perioadă de minim un an.
Navetiștii care călătoresc pe această rută sunt deja afectați de modificările făcute de CFR în programul trenurilor.
Am contactat în acest sens parlamentarii de Arad, Compania Națională de Căi Ferate și Instituția Prefectului pentru a le solicita să facă demersuri pentru a găsi din timp alternative de transport care să suplinească cursele CFR anulate pe Valea Mureșului și să preia traficul de călători.
Persoanele care fac naveta zilnic, la ore imposibile, către orașe precum Deva, Lipova sau Arad, o fac pentru a se deplasa la locurile de muncă, trenul fiind singurul mijloc de transport public disponibil, iar asta deoarece pe Valea Mureșului nu există curse de autobuz sau de microbuz care să preia navetiștii.
Deși este evident că ne bucură că se fac investiții în infrastructura feroviară, mi se pare totodată revoltător faptul că CFR nu a preîntâmpinat aceste probleme de ordin social.
Lipsa locurilor de muncă în mediul rural este una acută! Nu îți poți bate joc de oamenii de aici, care se deplasează zilnic zeci de kilometri pentru a munci și nu așteaptă ajutoare sociale sau pomeni din partea nimănui 😡
Este destul că autoritățile centrale se fac că nu văd aceste comunități pe harta județelor pe care le conduc, nu mai este nevoie să fim supuși și la alte umilințe din partea statului.
Sper ca situația să se rezolve cât mai rapid!”

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.