Home Eveniment Expozitie retrospectiva Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM

Expozitie retrospectiva Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM

0 0
Complexul Muzeal Arad/ Muzeul de Artă Arad si Art Yourself Gallery 
propun o expozitie retrospectiva Amalia Dulhan/ IMAGINARIUM 
in perioada 6 martie- 28 aprilie 2018.

Vernisajul expozitiei IMAGINARIUM va avea loc
marti, 06 martie 2018, orele 18.00,
la Muzeul de Arta Arad/ Sala ”Ovidiu Maitec” 
„Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii.
Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi – reală şi imaginară – şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă.
In ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce inseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei.
Colecţia mea de lucrari şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane : nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei.”
AMALIA DULHAN
Proiect expozitional realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Arad. 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.