Home Regional De ce nu are Aradul drumuri județene cum ar merita?

De ce nu are Aradul drumuri județene cum ar merita?

1 0

Pentru cei care se întreabă de ce nu sunt bani pentru drumurile județene ale Aradului: 45 de milioane de euro au fost tăiate pe anul 2018 de la județul Arad. Banii arădenilor sunt trimiși în alte județe, unde după părerea celor care au confiscat această sumă probabil trăiesc români care, spre deosebire de arădeni, merită să aibă drumuri bune. Și încă ceva: Consiliul Județean Arad a depus proiecte pentru modernizarea a șapte drumuri județene prin PNDL. Șapte! Guvernul a tăiat de pe listă 4! Fără nicio explicație și fără ca parlamentarii PSD de Arad să ceară respect pentru arădeni! Culmea este că aceiași parlamentari au votat bugetul pe anul 2018 prin care se confiscă banii arădenilor și se mândresc că Guvernul a aprobat doar trei dintre cele șapte proiecte de drum județean arădean. Să vă reamintim, pentru că nu trebuie uitat – Consiliul Județean a cerut de la Guvern bani pentru 150 km de drum județean și nu a primit bani nici pentru jumătate! Ministerul Dezvoltării a tăiat de la Arad finanțarea drumurilor:
*DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu (19,9 km);
*Gurahonţ-Dieci-Buteni (22,2 km);
*Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia (26 km);
*Târnova-Tauţ (9 km).
Apropo, despre pasajele de la Centură, care ar fi trebuit inaugurate la mijlocul acestei luni, ați mai văzut vreun comunicat al PSD?

1 COMMENT

  1. Un parlamentar liberal timișorean a spus acum o vreme că Timișoara nu e buricul pământului atunci când cetațenii au aflat și s-au supărat că din cele opt spitale regionale nici unul nu va fi la ei în oraș. Parlamentarii puterii, indiferent ce culoare politică are, se tem să spună lucrurilor pe nume fiindcă ei au ocupat acele fotolii cu ajutorul celor pe care ar trebui să-i critice în astfel de situații. Așa că stați liniștiți, nu-s mai buni unii decât ceilalți. Nici măcar o vorbă bună nu au pt. cei care sunt supărați de deciziile celor aflați la putere, ei dând bătălia pt. sine nu pt. alegători. Drumul limită de județ (cu Timiș) până la Lipova, cu mici porțiuni reabilitate, este un calvar și arată dispreț față de județul vecin – Timiș, fiind legați la ochi, nedându-și seama cî Lipova ar putea prospera dacă legătura cu Timișoara ar fi una bună. Abia au făcut cât de cât drumul prin Zăbrani cître Arad. Nici măcar nu-și dau seama domnii care au condus Aradul în ultimii 10-15 ani de când e degradat drumul că fiind la limită de județ reprezintă și o carte de vizită pt. dumnealor. Nu ar fi fost frumos să judece împreună cu Consiliul Județean Timiș și să facă acel drum concomitent fiecare pe lungimea lui de competență? Ceea ce se întâmplă acolo e măsura micimiicelor care au condus județul Arad și îl conduc în continuare indiferent de culoarea politică. Eu așa consider.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.