Home Cultură Concert excepțional la Arad: Cel mai important clarinetist european vine la Filarmonică!

Concert excepțional la Arad: Cel mai important clarinetist european vine la Filarmonică!

0 0

Prof. Wenzel Fuchs, solist al Filarmonicii din Berlin și dirijorul Pierre Pichler de la Viena vor fi oaspeții Filarmonicii de Stat Arad!

Gândite în forma unui auftact la ediția din acest an a Zilelor Culturii Austriece la Arad, evenimentele muzicale organizate de către Asociația culturală MUSIKFORUM EUROPA în colaborare cu Filarmonica de Stat Arad, cu sprijinul Forumului Cultural Austriac la București și al BCR la sfârșitul lunii martie la Filarmonică aduc în fața publicului arădean doi artiști austrieci cu reputație internațională, solo clarinetistul Filarmonicii din Berlin, prof. Wenzel Fuchs și dirijorul vienez Pierre Pichler.

Cei doi maeștri vor fi oaspeții Filarmonicii arădene configurănd distribuția concertului simfonic din data de 29 martie a.c., Pierre Pichler în calitate de dirijor iar Wenzel Fuchs va prelua partitura solistică a Concertului pentru clarinet și orchestră în la major de W.A. Mozart.

Miercuri, 28 martie, în preziua concertului, prof. Wenzel Fuchs va susține la Filarmonică un curs de măiestrie, în premieră la Arad, curs la care și-au anunțat prezența și participarea aproximativ 20 de clarinetiști din întreaga țară precum și din Serbia și Ungaria, acestora alăturându-se elevi, studenți și muzicieni arădeni și timișoreni care de asemenea și-au manifestat interesul și intenția de a participa la acest curs.

Aradul va deveni astfel pentru două zile centrul lumii muzicale românești, găzduind un curs internațional de măiestrie  interpretativă și un concert simfonic cu distribuție la cel mai înalt nivel.

„Mulțumim pentru colaborarea din partea Filarmonicii de Stat Arad și mai ales pentru sprijinul generos acordat din partea Forumului Cultural Austriac la București și a Băncii Comerciale Române, parteneri fideli ai asociație noastre alături de care am reușit în ultimii cinci ani să oferim publicului arădean și nu numai, evenimente culturale inedite și elitiste, în cadrul celor cinci ediții ale Zilelor Culturii Austriece desfășurate la Arad. Invităm și de această dată toți arădenii melomani să se bucure alături de noi timp de două zile, admirând și savurând arta interpretativă muzicală la cel mai înalt nivel” – se arată într-un comunicat al Asociației Musikforum Europa.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.