Home Național Complicitatea penibilă a TVR cu fugarul internațional Ghiță

Complicitatea penibilă a TVR cu fugarul internațional Ghiță

0 0

Televiziunea publică a difuzat în direct dezvăluirile de presă ale unui fugar internațional, Sebastian Ghiță, care de doi ani se ascunde de justiția română.

Ghiță ar avea posibilitatea să facă dezvăluiri în instanță, în fața judecătorilor care au emis mai multe  mandate internaționale de arestare pe numele său, în câteva dosare de mare corupție. Dar preferă să se ascundă într-o țară care nu îl extrădează și să lanseze de acolo acuzații împotriva anchetatorilor săi.

Există un sindrom al hoțului care nu își regretă fapta, ci greșeala care l-a dus la fund. Asta se pare că se manifestă și la Ghiță.

Dar, revenind, faptul că televiziunea publică difuzează în direct declarațiile sale din Serbia, este un act de complicitate de joasă speță, prin care postul de televiziune național dă un semnal de solidaritate cu fugarul. TVR, care nu este o televiziune comercială ci una publică, finanțată cu bani de la bugetul de stat, ar fi putut transmite în direct drama oamenilor sărăciți de hoțiile corupților, oameni care în aceste zile luptă să își salveze din calea apelor revărsate bruma de agoniseală. Poate, astfel, genera un val de solidaritate față de situația lor. Dar televiziunea națională a ales să genereze un val de solidaritate cu fugarul Ghiță. Iar asta, indiferent de drepturile presei, nu este act onest de informare publică, ci o contribuție la dezinformare și manipularea opiniei publice.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.