Home Regional Șase ani de rușine pentru PSD Arad! Cronologia incompetenței PSD cu pasajele...

Șase ani de rușine pentru PSD Arad! Cronologia incompetenței PSD cu pasajele Aradului. Cum promit pesediștii de 6 ani că se mobilizează… la anul și la mulți ani!

0 0

Scriam încă de anul trecut că nu credem declarația deputatului Dorel Căprar, care susținea că pasajele de pe șoseaua Aradului sunt în… linie dreaptă. Nu le-am crezut și nu le credem, pentru că din 2012 PSD nu a fost în stare să finalizeze aceste pasaje, dar a tot promis că le termină în scurt timp.

Recapitulăm pentru arădeni câteva dintre delarațiile liderilor PSD Arad despre pasaje, care demonstrează lanțul minciunilor:

Campanie electorală 2012: reprezentanții PSD definesc pasajele ca „prioritate

31 ianuarie 2013: PSD anunță că în buget sunt prevăzuți banii pentru pasaje (aradon.ro)

16 octombrie 2013: Reprezentanții PSD anunță că banii pentru pasaje vin în 2014 (aradon.ro)

13 mai 2014: Dorel Căprar anunță în conferință de presă – “astăzi lucrările ar trebui să înceapă la cele doua pasaje” (https://www.youtube.com/watch?v=3cECQeWZHWE)

12.09.2014: Comunicat Florin Tripa, actual deputat: “Așa cum bine se știe, Guvernul Ponta a alocat banii necesari pentru cele doua pasaje. La pasajul de la CET se lucrează la armare în vederea turnării plăcii, în funcție de condițiile meteo pasajul va fi gata în luna martie.”

26 iunie 2015: Dorel Căprar: „Pasajul de la CET ar putea fi gata anul acesta“. Căprar susținea că lucrările la pasajul rutier aflat în construcție pe centura Aradului în zona CET ar putea fi finalizate anul acesta, în urma unei discuții cu directorul CNADNR, Narcis Neaga (actualitati-arad.ro).

7 decembrie 2015: Senatorul Mihai Fifor susține că a avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor și a abordat chestiunea finanțării pasajelor și a soluțiilor posibile pentru finalizarea lucrărilor. Rezultă că un pasaj va fi finalizat în șase luni, în mai-iunie 2016: „Mai mult decât atât, domnia sa a afirmat că există un plan de actiune pentru perioada următoare, care prioritizează investițiile ce trebuie realizate, astfel că unul dintre pasaje, aflat într-un stadiu avansat de execuție, va fi terminat peste 5-6 luni“, a declarat Mihai Fifor. (http://www.actualitati-arad.ro/fifor-lucrarile-la-pasajele-de-pe-centura-reluate-foarte-curand/)

8 septembrie 2016: Dorel Căprar: „am demonstrat cu documente că pe data de 16.04.2014 au fost alocate integral sumele necesare finalizării pasajelor” (aradon.ro, 8 septembrie 2016)

1 noiembrie 2016 : Senatorul Mihai Fifor spune că va vorbi de pasaje doar când vor lucra utilajele și recunoaște că altfel politicienii nu vor fi luați în seamă. „Nici un politician nu cred că mai poate apărea, cel puțin pe aceste subiecte, cu un nou discurs. Singurul discurs care va avea succes la electorat este fapta. Când vor urca din nou utilajele pe pasaje și nu se va mai întrerupe lucrul decât la finalizarea lucrării, atunci vom fi luați în seamă. Eu le propun colegilor mei care ajung în Parlament din Arad, din partea tuturor partidelor, să facă un pact și să ceară la unison finalizarea celor două pasaje din Arad. Să nu tot căutăm vinovați, ci soluții reale” (http://www.jurnalaradean.ro/ro_politic/2016/10/31/alegatorii-voteaza-oameni-nu-simple-slogane.aradean)

3 februarie 2017: Fifor spune că un pasaj va fi gata în 2017 – „„Astăzi, la ședința comisiilor reunite pentru Transporturi dedicată avizării proiectului de buget pentru 2017, am reluat discuția referitoare la pasaje cu domnul Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Am primit din nou toate asigurările că obiectivul de investiții „Pasaj denivelat pe varianta de ocolire Arad peste liniile CF Brad – Curtici DJ 709B”, realizat în proporție de 85%, va fi tratat cu prioritate, existând toate șansele ca acesta să fie finalizat în cursul acestui an, dacă toate procedurile legale vor fi finalizate la timp. Cel de-al doilea pasaj, cel din Micălaca, este de asemenea prins la finanțare în buget, urmând ca și pentru acesta să înceapă procedurile legale pentru reluarea investiției”, a declarat senatorul Mihai Fifor.” (http://www.arad24.net/2017/02/03/mihai-fifor-primit-asigurari-ca-pasajele-vor-fi-finantate-acest/)

 

 

12 iunie 2017:  Fifor și Căprar dau „veşti pozitive“ cu privire la pasajele de pe centura Aradului – „Am primit în trecut asigurări, pe cale oficială, că termenul de finalizare pentru unul dintre pasaje este sfârşitul lui 2016, cel de-al doilea urmând a fi terminat la începutul anului viitor (2017, n.n.).”

(http://www.actualitati-arad.ro/fifor-si-caprar-dau-vesti-pozitive-cu-privire-la-pasajele-de-pe-centura-aradului/)

28 iulie 2017: PSD aduce ministrul la Arad să spună că un pasaj se finalizează anul acesta: Lucrările rămase sper să fie reluate și executate cât mai bine, până la sfârșitul anului. Nu ne mai permitem, nici întârzieri și nici lucrări de proastă calitate” – Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. (http://www.observatordetimis.ro/2017/07/28/ministrul-transporturilor-lucrarile-la-pasajul-arad-varianta-de-ocolire-peste-liniile-cf-brad-cf-curtici-cf-709-b-au-intarzieri-dupa-rezilierea-contractului/)

14 decembrie 2017: Dorel Căprar ne anunță că banii pentru pasaje vor fi în bugetul pe 2018 – „După cum se știe, la pasajul de la CET lucrările au început în acest an și se preconizează ca în primăvară să fie finalizată acea lucrare, în funcție de cât de repede se va mișca firma care execută lucrarea, dar și de vreme. Cel de-al doilea pasaj, din Micălaca, se află în procedură de licitație, iar în 2018 se preconizează să demareze efectiv lucrările. Noi sperăm ca în 2019, cel târziu, să fie finalizat și acel pasaj”. (http://www.aradon.ro/dorel-caprar-banii-pentru-pasajele-de-pe-centura-aradului-sunt-alocati-in-bugetul-pe-2018/1952243)

19 februarie 2018: Deputatul PSD Adrian Todor ne anunță că PSD este suficient de incompetent să nu găsească soluția pentru finalizarea unui pasaj la Arad! „Este inacceptabil ca, din considerente pur electorale, unii oameni politici să lupte împotriva cetățenilor acestui județ“ – spune deputatul Todor și cine i-a citit declarația, a înțeles din tot circul pasajelor ratate de pesediști că oamenii politici care nu reprezintă interesele arădenilor sunt chiar în tabăra lui Todor, nu trebuie să îi caute departe.

Parlamentarii PSD nu au fost în stare să se țină de promisiune, Aradul a încheiat anul 2017 fără pasaje, deși au spus clar că unul dintre ele va fi inaugurat cel târziu în decembrie. De cinci ani susțin că au banii în buget, de cinci ani nu sunt în stare să termine pasajele. În anul 2016 Guvernul a transferat pasajele la CNADNR Timiș, să fie realizate din surse proprii, apoi a venit PSD la putere și le-a luat de la CNADNR Timiș, ajungându-se la un nou blocaj. Declarația că pasajele au fost cuprinse și în bugetul pe anul 2018 este mai degrabă rușinoasă, pentru că admite eșecul PSD, pe nervii și spinarea arădenilor! Mai ieri, un alt deputat, Adrian Todor, a ieșit cu o declarație penibilă, punând incompetența în finalizarea pasajelor în cârca… firmelor PNL! Poate deputatul Todor confundă Aradul cu Teleorman, unde atunci când spui firmă de construcții, spui TelDrum.
În data de 21 mai 2015 primarul Gheorghe Falcă a cerut public Guvernului să transfere pasajele la Primăria Arad, pentru ca investiția să fie realizată din fondurile arădenilor, într-un timp scurt. Guvernul a refuzat să dea vreun răspuns, dar nici pasajele nu le-a făcut! 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.