Home Administrație Când va explica PSD Arad de ce a lăsat guvernul său spitalul...

Când va explica PSD Arad de ce a lăsat guvernul său spitalul din Arad fără RMN de la stat?!

0 0

Ministerul Sănătăţii a semnat cu câteva săptămâni în urmă contractele pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică). Ele au fost distribuite spitalelor din țară. Știți câte au ajuns la Arad? ZERO!

Nu putem să nu ne amintim ce atmosferă a făcut PSD Arad împotriva cumpărării unui RMN de către conducerea Consiliului Județean, anul trecut. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, a decis ca RMN-ul să fie cumpărat în leasing după ce Guvernul PSD a retras în ianuarie 2017 finanțarea pentru RMN-ul promis Aradului de guvernul tehnocrat în anul 2016, deși aparatul a fost deja contractat și trebuia doar plătit să fie adus la Arad!

Vă amintim că la vremea respectivă, deși PSD a decis să nu mai dea Aradului RMN-ul deja contractat, pesediștii arădeni au insistat, și au făcut-o chiar în ședințele de Consiliu Județean, ca județul să nu cumpere un RMN că până la urmă îl va primi pe cel de la Ministerul Sănătății și nu va avea ce să facă cu două. Iată că acum, când Ministerul Sănătății a sărit din nou Aradul din schemă, pesediștii arădeni tac mâlc. Îi așteptăm, totuși, să ne spună ce au făcut ei și parlamentarii PSD de Arad pentru RMN-ul Spitalului Județean și cum explică faptul că Guvernul PSD a exclus din nou Aradul de la alocarea de aparatură din fondurile statului.

Este inutil de spus că din cauza eșecului PSD Arad, aparatul RMN cumpărat pentru Spitalul Județean este plătit din banii arădenilor. Apropo, arădeni de la care PSD a tăiat 45 de milioane de euro prin Legea Bugetului pe anul 2018.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.