Home Administrație Consiliul Județean Arad renovează Sala Marii Uniri!

Consiliul Județean Arad renovează Sala Marii Uniri!

0 0

Autoritățile arădene se pregătesc pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Una dintre cele mai importante activități o reprezintă renovarea Sălii Marii Uniri, acolo unde în noiembrie 1918 delegațiile română și maghiară au negociat condițiile unirii Transilvaniei cu România.

În vederea readucerii sălii la starea inițială se apelează la fotografii de epocă, Consiliul Județean solicitând colecționarilor să îi pună la dispoziție imagini cu interiorul fostei săli festive a Palatului Administrativ din epocă.

În această lună au început lucrările la Sala Iuliu Maniu, situată pe Bulevardul Revoluției 81, în Arad. Consiliul Județean Arad va repune în circuitul cultural sala de unde au plecat cei mai importanți delegați la Adunarea Populară de la Alba Iulia.

„Consiliul Județean Arad a transmis 22 de proiecte Ministerului Culturii, în vederea finanțării investițiilor legate de Anul Centenar. Din resurse proprii organizăm evenimente și realizăm investiții, care să pună în valoare evenimentul istoric al realizării României moderne”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Investiția în Sala Marii Uniri va fi susținută din fonduri ale Consiliului Județean și din resursele proprii ale Consiliului Județean. Ea este estimată la aprox. o sută de mii de euro, iar documentația pentru realizarea investiției a fost deja demarată.

În ultimii ani, sala a fost folosită ca aulă a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Generații de studenți au învățat aici, în locul unde s-au luat cele mai importante decizii pentru istoria României moderne. Astăzi, această sală este un simbol al legăturii româno-maghiare, într-o Europă a națiunilor.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.