Omul nu s-a mai domesticit…

  0 0

  Himmler, la Poznan, în 4 octombrie 1943: „Exterminarea evreilor face parte din programul nostru politic. Este datoria noastră față de poporul german care ne-a ales”. Eichmann: „După ce vom fi exterminat 10,3 milioane de inamici vom putea spune că ne-am făcut datoria”.
  Germanii naziști au avut doctori în științe si filosofi care le-au elaborat și fundamentat teoriile, au justificat științific moartea a 6 milioane de evrei, profesori care au predat aceste teorii, ziariști și artiști care le-au alimentat propaganda, industriași, medici care au abuzat de poziția lor; au fost votați de o largă majoritate în Germania și primiți cu ovații la Viena.
  Dintre cei 3000 de nemți care au participat la Holocaust, 2% au fost condamnați.
  Dintre cei 2,5 milioane de germani naziști doar 5025 au fost condamnați. În cazul unor condamnați la moarte pedeapsa a fost comutată la închisoare. Inclusiv în cazul a 9 condamnați la moarte de tribunalul de la Nürnberg.
  Demență 🙁 Si cine crede că așa ceva nu se mai poate repeta niciodată, greșește. Lumea nu s-a schimbat în bine, omul nu s-a mai domesticit în aceste ultime decenii…

  (Andrei Ando)

  NO COMMENTS

  Leave a Reply

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.