Home Eveniment Este oficial! Praktiker a fost cumpărat de concurentul său, care are un...

Este oficial! Praktiker a fost cumpărat de concurentul său, care are un mare magazin în Arad!

0 0

Tranzacția a fost făcută publică! Luni, un gigant britanic a anunțat finalizarea tranzacției pentru achiziționarea unui cunoscut retailer de pe piața locală.

După ce, în vară, compania anunța că intenționează să cumpere retailerul respectiv, acum a și intrat în posesia ei. Brico Depot România, parte din grupul britanic Kingfisher plc, companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, a anunţat luni finalizarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Praktiker România de la familia Susli.

„Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri”, Adela Smeu, director general al Brico Depot România, conform News.ro.

 Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piaţa românească de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine.

Praktiker are peste 1.600 de angajaţi, iar în 2016 vânzările au fost de 140 de milioane de euro.

Brico Depot are 15 magazine în România, cu o suprafaţă de 114.000 de metri pătraţi şi 964 de angajaţi.

Vânzările Brico Depot România au însumat 144 de milioane de euro în 2016.

Kingfisher plc este o companie internaţională de bricolaj şi amenajări interioare, cu aproape 1.200 de magazine în zece ţări din Europa şi Rusia şi 77.000 de angajaţi.

Grupul îşi desfăşoară activitatea sub patru branduri de retail – B & Q, Castorama, Brico Depot şi Screwfix.

În anul încheiat la 31 ianuarie 2017, Kingfisher a raportat vânzări în valoare de aproximativ 11,2 miliarde de lire sterline, cu un profit subiacent înainte de impozitare de 787 de milioane de lire sterline.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.