Home Eveniment Avertismentul pompierilor: Verificați mijloacele de încălzire. Incendii în Arad din cauza coșurilor...

Avertismentul pompierilor: Verificați mijloacele de încălzire. Incendii în Arad din cauza coșurilor necurățate

0 0

Pompierii din Arad cer populaţiei să verifice mijloacele de încălzire şi să le întreţină cu personal calificat.

Toate incendiile din ultima perioadă, care au afectat locuinţele particulare, au avut astfel de cauze, spun pompierii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, spune că incendiile care au izbucnit în locuințe au fost provocate, în mare parte, instalații de încălzire necorespunzătoare.

“În vacanța prilejuită de sărbătoarea Crăciunului, subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență <Vasile Goldiș> Arad au executat 111 misiuni. S-a intervenit pentru stingerea a nouă incendii, din care șase la locuințe. Incendiile nu s-au soldat cu victime, doar cu pagube materiale. În toate cele șase cazuri, focul s-a manifestat la acoperișul clădirii, iar cauza probabilă a fost coș, canal, burlan de fum deteriorat, necurățat sau amplasat necorespunzător față de materialele combustibile. Facem un nou apel la populație să verifice mijloacele de încălzire și să le întrețină cu personal calificat”, a precizat George Pleșca.

În minivacanţa de Crăciun, echipajele SMURD arădene au acordat asistenţă medicală de urgenţă în 93 de cazuri, din  acestea 10 fiind accidente rutiere.

 Sursa:radiotimisoara.ro

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.