Home Regional Zeci de primari PNL şi viceprimari din Arad au protestat faţă de...

Zeci de primari PNL şi viceprimari din Arad au protestat faţă de Revoluţia fiscală

0 0

Zeci de primari PNL şi viceprimari din Arad au protestat, luni, faţă de măsurile fiscale adoptate de Guvernul PSD, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că judeţul va pierde aproximativ 35 de milioane de euro.La protest au participat aproximativ 50 de primari şi viceprimari din judeţul Arad, mitingul fiind organizat după o şedinţă care a avut loc, luni, la sediul Consiliului Judeţean.

În timpul întâlnirii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad au fost analizate efectele modificărilor Codului Fiscal, adoptate de Guvern săptămâna trecută.

În urma şedinţei, a fost redactat un memoriu prin care primarii au solicitat amânarea aplicării OUG de modificare a Codului Fiscal, respectiv “punerea în dezbatere publică a prevederilor acestui act normativ prin implicarea administraţiilor locale, asociaţiilor patronale, sindicatelor şi a reprezenzanţilor tuturor actorilor sociali asupra cărora această ordonanţă de urgenţă va produce efecte”.

Apoi, primarii au plecat într-un miting de protest prin centrul Aradului şi s-au oprit la sediul Prefecturii Arad, unde au depus memoriul.

“Revolta primarilor este justificată: judeţul Arad va pierde aproximativ 35 milioane euro prin măsurile fiscale decise de Guvernul PSD. Guvernul PSD decuplează administraţia locală de la economia locală şi o conectează la decizia politică, discreţionară. Nu putem să asistăm fără să facem nimic la încercarea PSD de a-şi aservi administraţia locală, în acelaşi timp cu încercarea de aservire a justiţiei”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a arătat, sâmbătă, că judeţul pierde, după modificările aduse Codului Fiscal, aproximativ 35 de milioane de euro, acesta avertizând să vor fi administraţii locale care nu vor avea bani de salarii şi altele care vor intra în insolvenţă.

 

Sursa : mediafax.ro

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.