Home Regional Altă majorare salarială de 50%! Vezi cui i se pregătește!

Altă majorare salarială de 50%! Vezi cui i se pregătește!

0 24

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care prevede majorări salariale de până la 50% pentru funcționarii cu statut special din cadrul instituției, care execută lucrări de excepție și misiuni speciale.

„Funcționarii publici cu statut special din Ministerul Justiției – aparatul central – care execută lucrări de excepție și misiuni speciale, apreciate ca atare de conducătorul acestuia, beneficiază de o majorare de până la 50% din salariul de bază prevăzut de legislația în vigoare la data de 31 decembrie 2009”, potrivit normelor metodologice publicate de Ministerul Justiției.

Lucrările de excepție vizează elaborarea de politici publice, strategii și documentații „cu impact la nivelul sistemului judiciar sau la nivel național”, contribuția la modificarea legislației în vigoare sau la elaborarea de propuneri legislative și aplicarea unei bune gestiuni financiare în atragerea altor resurse decât cele de la bugetul de stat, se arată în documentul citat.

Misiunile speciale sunt considerate reprezentarea Ministerului Justiției la diverse negocieri și proceduri de atribuire, participarea în cadrul grupurilor guvernamentale, parlamentare sau internaționale, monitorizarea și implementarea strategiilor din cadrul instituției și „îndeplinirea altor atribuții decât cele din fișa postului, cu grad ridicat de complexitate”, potrivit documentului.

Proiectul mai prevede că majorarea salarială se va acorda prin ordinul ministrului Justiției, lunar, pentru o perioadă de maximum șase luni, pentru cel mult 5% din numărul de posturi, „în limita a 30% din suma salariilor de bază, a salariilor funcțiilor de bază și a indemnizațiilor lunare de încadrare, cumulat pe total buget”.

Propunerile privind proiectul de act normativ pot fi trimise către Ministerul Justiției până la data de 4 mai, transmite instituția.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.