Home Regional 40.000 de turiști pe litoral, 20.000 la munte, în minivacanța de 1...

40.000 de turiști pe litoral, 20.000 la munte, în minivacanța de 1 Mai.Aglomerația se mută în trafic

0 28

Peste 40.000 de turiști au petrecut minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc. Potrivit operatorilor în turism, cei mai mulți au ales stațiunile Mamaia și Vama Veche. În aceste zile, pentru ei au fost pregătite festivaluri de muzică, gastronomice și de bere, întreceri de mașini și multe concerte. Startul a fost dat în stațiunea Mamaia, când a pornit muzica la Sunwaves 21.

Pentru cei care nu își fac încă bagajele, sunt organizate și luni expoziții de mașini precum și demonstrații de drift în Mamaia, plus un „mega concert pe plajă”, așa cum îl anunță organizatorii, unde numele principale de pe afiș sunt trupele Provincialii și Vunk. Va fi și un show de artificii, iar mii de lampioane vor fi lansate între Mamaia, Delta Dunării și Vama Veche.

Alți 20.000 de turiști au ales ca destinație, pentru minivacanța de 1 Mai, stațiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare din unitățile de cazare fiind de 95 la sută. Numai în Sinaia au fost înregistrați peste 10.000 de turiști.

“La acești turiști se mai adaugă și cei din casele de vacanță. Și ei tot turiști se numesc. Și avem, pe Valea Prahovei, peste 3000 de case de vacanță” a declarat Paul Popa, directorul Centrului de Informare Turistică din Sinaia.

Potrivit acestuia, un număr mare de persoane va veni și luni pe Valea Prahovei. “Vorbim de așa zișii excursioniști. Și ei aglomerează Valea Prahovei. Vin dimineața și pleacă seară, după ce fac un grătar. Ne dăm seama de cât de mulți vin după cât de aglomerat este DN 1” a adăugat directorul Centrului de Informare Turistică din Sinaia

Aglomerația de pe litoral și din stațiunile montane se va muta însă, în a doua parte a zilei, pe drumuri.

”Pentru evitarea aglomerației pe DN1, poate fi luată în considerare ruta alternativă DN1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploiești, de la Sinaia către Capitală se poate veni și pe ruta DN71 Sinaia-Târgoviște-Bâldana-București. Cei care se vor întoarce din zona Bran-Moeciu către Capitală vor putea folosi și ruta DN73 Bran-Câmpulung-Pitești-A1”, a declarat, pentru MEDIAFAX, subcomisar de poliție Adrian Creangă, de la Centrul INFOTRAFIC.

În ceea ce privește drumul dinspre mare (pe Autostrada Soarelui), un punct în care poate să apară aglomerație în a doua parte a zilei este stația de taxare de la Fetești. Pentru a evita așteptarea, șoferii sunt sfătuiți să plătească taxa prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Se poate trece prin stație liber, cu condiția ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.

În cursul zilei de luni, traficul de pe A2 va fi supravegheat și din elicopterul Ministerului de Interne în intervalul 14-20.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.