Home Regional Arad: Camere video de supraveghere pentru identificarea celor care aruncă gunoaie în...

Arad: Camere video de supraveghere pentru identificarea celor care aruncă gunoaie în pădure

0 35

Pădurea Ceala este locul preferat de picnic al arădenilor, dar fiind parte din Parcul Natural Lunca Mureșului, administratorii vor să fie păstrată curățenia, iar pentru aceasta au fost instalate camere video cu ajutorul cărora să fie descoperiţi cei care iau masa în pădure şi lasă în urma lor gunoaie, Poliţia Locală Arad identificând deja mai multe persoane care vor fi sancţionate.

Chiar înainte de deschiderea sezonului estival, au existat persoane care au cumpărat mâncare de la fast-food, au venit să mănânce în pădure şi au lăsat gunoaiele în urma lor. Aceştia, doi bărbaţi şi două femei, au fost suprinşi de camerele video, iar conducerea Parcului a sesizat poliţia pentru a-i amenda.

„În Pădurea Ceala vin foarte mulţi vizitatori, mai ales în sezonul estival. Din păcate, unii dintre ei lasă în urma lor destul de multe gunoaie şi noi am fost nevoiţi să amplasăm camere de luat vederi. (…) Este destul de supărător să vii la pădure pentru relaxare şi să vezi gunoaie pe marginea drumului sau lângă locurile de picnic amenajate de către administraţia Parcului. Trebuie neaparat să scăpăm de problema asta şi credem că amplasarea de camere de supraveghere reprezintă soluţia cea mai bună”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Parcului Natural Lunca Mureşului, Paul Hac.

Deocamdată, au fost amplasate două camere video, dar conducerea Parcului doreşte să obţină fonduri europene pentru a extinde sistemul în toată pădurea în urma unei investiţii de circa 30.000 euro.

În pădure există amenajate, de către administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului, şase locuri de picnic cu grătare şi locuri pentru aruncat deşeurile.

„Îi rugăm pe cei care vin în pădure să respecte indicatoarele amplasate de către administraţia Parcului, respectiv să nu depoziteze deşeuri la întâmplare şi să nu facă vetre de foc la întâmplare pentru că amenzile sunt foarte mari. Să sperăm că nu va fi cazul, dar dacă va fi, se vor aplica sancţiuni. Pentru vizitatorii care nu vor prinde un loc la grătare zidite de noi, se pot folosi în continuare grătarle pe picior cu ladă, care să nu necesite amplasarea focului pe sol şi bineînţeles că jarul rezultat trebuie luat, dus şi îndepărat din pădure, pentru că dacă lăsăm jarul şi cenuşa pe sol nu e în regulă. În felul acesta toată lumea va avea timp plăcut la pădure, fără sancţiuni”, a mai declarat Hac.

În pădurea Ceala patrulează, în minivacanţa de 1 mai, echipe mixte formate din jandarmi din Arad şi rangerii Parcului, iar amenzile pentru gunoaie sau focuri făcute direct pe pământ ajung la câteva mii de lei.

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.